Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Epoksi reçine grubunun bir üyesidir. Zemin yüzeyini yağ, kir, toz, su, ve kimyasal maddeler vb. gibi dış etkenlerden korumak amacı ile ve dekoratif amaçlı, istenilen renk de uygulama yapılabilen anti bakteriyel beton üzeri yapılan kaplamadır. Epoksi uygulanan alanda su emilimi olmaz ve tozumaz. Zemin yüzeyi cam gibi parlak olur. Epoksi zemin kaplama çeşitlerini tanıyalım.

Epoksi Zemin Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

  1. Multi Layer Epoksi Zemin Kaplama
    Maliyeti daha düşüktür. Yüzey pürüzlüdür. Dış etkenlerden fazla etkilenmez. Uygulama yapılacak alana göre tercih edilmelidir.
  2. Self Leveling Epoksi Zemin Kaplama
    Daha sağlam ve dayanıklıdır, maliyet açısından biraz daha yüksektir. Uygulama yapılan yüzey pürüzsüz ve parlak bir görünümde olmaktadır. Uygulama yapılacak alana göre tercih edilmelidir.

Endüstriyel Epoksi Zemin Kaplama Hakkında Genel Bilgiler

Genellikle fabrika zeminlerinde, forklift gibi ağır iş makinalarının kullanıldığı alanlarda sağlamlık açısından kullanılan Epoksi cinsidir.

Kimyasal maddelere de karşı dayanıklı olan endüstriyel Epoksi zemin kaplama fabrikalar için tercih sebebidir. Yapısı gereği Epoksi üzerinde dekoratif çalışmalar yapılabilir. Aşınma, çürüme, kimyasal tepkime, koku yapmaz. Anti bakteriyel malzemedir sağlık açısından hiçbir sorun oluşturmaz.

Epoksi Zemin Kaplama Genel Özellikleri Nelerdir?

  1. Estetik bir özelliğe sahiptir, istenilen renk seçenekleri tercih edilebilir.
  2. Ağır yük araçları altında uzun yıllar kullanılabilir, dayanıklıdır.
  3. Çok farklı sektörlerde kullanıldığından kullanım alanı oldukça geniştir.
  4. Isı ve nem yalıtımı sağlar.
  5. Tamir edilmesi ekonomiktir.
Epoksi Zemin Kaplama Kullanım Alanları
  1. Fabrika
  2. Hastane
  3. Okul
  4. Spor Salonları
  5. Bina terasları ( yalıtım amaçlı )
  6. Daire iç zemini ( dekoratif ve yalıtım amaçlı )
  7. Banyo ve wc zeminleri yalıtım amaçlıdır, seramik döşemeye gerek yoktur. Derz araları olmadığından alt kata su sızmaları olmayacaktır.
Epoksi Zemin Boya İşlemi
  1. Daha az maliyetlidir
  2. Uzun ömürlü kullanım sağlar
  3. Tamiri kolaydır.
  4. Her tür dış ortama uygundur hareket kısıtlaması gerektirmez.
Epoksi Zemin Kaplama Fiyatı Nasıl Hesaplanır

Uygulama yapılacak olan zeminde hangi tür epoksi uygulanacağı tespit edilir. Epoksi boya mı yoksa epoksi kaplama mı yapılacak bunlar en önemli etkendir. Epoksi kaplama uygulanacak ise malzeme kalınlığı kaç mm olacak bunlar fiyat hesaplamasında önemli etkendir. Yapılacak olan alanın metre karesi ile epoksi zemin kaplamanın birim fiyatı çarpılarak maliyet hesaplaması yapılmaktadır.

Epoksi Zemin Kaplama Uygulaması Aşamaları Nelerdir
  1. Uygulama yapılacak olan zemin incelenir
  2. Ölçüler çıkarılır
  3. Yapılacak olan uygulama belirlenir
  4. Maliyet çıkarılır
  5. Zeminde çatlak ve çukurlar var ise tamiratı yapılır
  6. Zemine astar atılır
  7. Akıntı yönü belirlenir
  8. Renk seçenekleri belirlendikten sonar epoksi uygulaması yapılır.
Epoksi Coorting Zemin Kaplama Uygulaması Nedir

Yaya trafiği olan, araç trafiği olmayan yerlerde dış etkenlere karşı direnci düşük olan yüzeysel olarak yapılan epoksi boya uygulamasıdır. Uygulama yapılması gereken zeminin düz olması gerekmektedir. Bu uygulama zemindeki çatlak ve çukurları doldurmaz.

Uygulama yapılacak olan alanda zemin düzgün değilse tesviye şapı atılması gerekmektedir.

Zemin üzerine rulo ile 1 kat astar sürülür, üzerine renkli epoksi boya sürülür. Boya kuruduktan sonra son kat olarak yine astar sürülür. Kuruduktan sonra kullanıma hazır hale gelmektedir.
Epoksi coorting uygulamasında zeminde bozukluk var ise kendini belli eder. Herhangi bir kapatma özelliği yoktur.

Granit Görünüm Epoksi Zemin Kaplama Nedir

Epoksi kullanımının yaygınlaşmasından dolayı farklı görünümlerde ortaya çıkmıştır. Granit görünümlü epoksi de bunlardan biridir. Zemine bakıldığında granit döşenmiş algısı oluşmaktadır.

Düz olan zemine ilk önce astar çekilir, istenilen renk de renkli kum astarın üzeri tamamen kapatılacak şekilde serpilir ve kuruması beklenir. Kumların üzerine tekrar astar çekilir ve bir kat daha kum serpilir. Bu işlem birkaç kez daha tekrarlanır. Granit görüntüsü tam

oluşunca en son mat epoksi uygulanır ve işlem sonlanır. Otel, ilaç firmalarında ve Show romlar da en çok tercih edilen bir uygulamadır. Maliyet açısından diğer epoksi kaplamalarından daha yüksektir.
Multi Layer Epoksi Zemin Kaplama Hakkında Genel Bilgiler
Multilayer epoksi zemin kaplaması çeşitli katmanlardan oluşmaktadır mala ile uygulama yapılmaktadır. Bu epoksi kaplamanın amacı ağır sanayi fabrika zeminlerinde oldukça dayanıklı olmasıdır. Yapısından dolayı kırılma, bozulma olmaz su ve nemden etkilenmez.

Solventsiz olmasından dolayı sağlık açısından herhangi bir sorun oluşturmaz. Gıda işletmelerinde kullanılabilir.

Multilayer Epoksi Yapım aşamaları

İlk önce uygulama yapılacak olan zemin toz, kir, yağ gibi etkenlerden temizlenmesi gerekmektedir. Zemine astar çekildikten sonra silis kumu atılır ve kuruması için bekletilir. Astarın üzeri taşlanır ve temizlenir. Daha sonra istenilen renk de epoksi uygulaması yapılır.

Epoksi kuruduktan sonra zımpara işlemi yapılır ve temizlenir. Son kat olarak epoksi boya dökülür ve rulo ile sürülür bu şekilde uygulama tamamlanmış olmaktadır.

Selfleveling Epoksi Zemin Kaplama Hakkında Bilgiler
Selfleveling, kendi kendine yayılma özelliği olan akışkan olan ürünlere verilen isimdir. Epoksi ile Selfleveling ürünün birleşmesinden dolayı Selfleveling epoksi kaplama meydana gelmiştir. Zemine uygulama yapıldığından kendiliğinden yayılır tesviyesini bulur. Anti

bakteriyel bir üründür, kirden yağdan ve yüzeyi bozacak herhangi bir etkenden etkilenmez çabuk temizlenir. Ağır sanayi fabrikalarda kullanılabilir oldukça dayanıklı bir üründür. Üzerinde forklif ve transpalet gezebilir, bu gibi durumlardan etkilenmez.

Selfleveling Epoksi Zemin Kaplama Özellikleri
  1. Tamiri ve bakımı oldukça kolaydır
  2. Pürüzsüz ve parlak bir yüzeyde olmaktadır
  3. Kaplama kalınlığı en az 3 mm olmalıdır
  4. Tüm renkler de uygulama yapılabilir
  5. Temizliği kolaydır
  6. Darbelere karşı dayanıklıdır
  7. Anti bakteriyel yapıdadır, leke tutmaz
Selfleveling Epoksi Zemin Kaplama Uygulama Nasıl Yapılır

Uygulama 3 aşamada olmaktadır

  1. İlk kat zemin astarı sürülür
  2. Orta kat kumlama ve taşlama yapılır. Epoksi malzeme uygulaması yapılır.
  3. Son kat akışkan malzeme yayılır, kuruduktan sonra zımpara yapılarak sonlanır.
Portakal Kabuğu Dokulu Epoksi Zemin Uygulaması Nedir

Portakal kabuğu dokulu epoksi zemin kaplama genelde ıslak ve kaygan zeminlerde kayganlığı gidermek için uygulanmaktadır. Üzeri pütürlü olduğundan kayma yapmaz. Anti bakteriyel bir üründür. Temizlik konusunda hiçbir dezavantajı yoktur. Darbelere ve her türlü dış etkenlere karşı yapılış uygulamasından dolayı dayanıklıdır.

Genel olarak gıda işletmeleri ve kapalı otoparklar da tercih edilmektedir. fabrika çalışma alanları ve iş makinalarının olduğu bölgelerde kullanılması tercih edilmez. Yüzeyi pütürlü olduğundan dolayı kalkmalar olabilir. Kaygan zeminlerde kaymayı önlemek amacı ile kullanılmaktadır. Tüm renkler de uygulama yapılabilmektedir. Ayrıca su izolasyon görevi de yapmaktadır.

Şeffaf Epoksi Hakkında Genel Bilgiler

Şeffaf epoksi yapısı gereği çok sağlam bir üründür. Zeminde oluşan derin hasarların tamirinde en çok kullanılan epoksi türüdür. Çok sağlam bir epoksi türü olmasından dolayı endüstri ve evlerde kullanımı her geçen gün artmaktadır.

Şeffaf epoksinin kullanım alanları oldukça geniştir. Mesela masa ve sehpalarınızın üzerinde şeffaf epoksi kaplama kullanılmaktadır. Oda içi zeminlerde harika 3 boyutlu desenler şeffaf epoksi ile yapılmaktadır. Çok sağlam ve uzun ömürlü bir epoksi türüdür.

Tekne ve gemilerin tamirinde, cam gibi bir yüzeye sahip olduğundan her türlü resim logo vb. üzerine şeffaf epoksi kullanılmaktadır.

Seramik Yüzeyler Üzerine Epoksi Kaplama Yapılır mı?

Seramik üzerine epoksi zemin kaplama yapmak için ilk önce seramiğin zımpara yapılması yüzeyi matlaştırılması gerekmektedir. Daha sonra seramik yüzey üzerine elyaf serilir, elyafın üzerine astar sürülüp epoksi uygulaması yapılabilir.

Epoksi Zemin Kaplama İşleriniz – Epoksi Zemin Kaplama Maliyeti Hesaplamak İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Epoksi Zemin Kaplama İşleriniz Uzman Ekibimiz Tarafından Yüksek Kaliteli İşçilik İle Hızlı Ve Zamanında Yapılmaktadır.

Yaptığımız Tüm İşler Firmamız Tarafından Garanti Kapsamındadır.

Krallar Yapı İnşaat Sizlere Profesyonel Çözümler Sunar.

Etiketler:

epoksi zemin kaplama, zemin kaplama, epoksi zemin, epoksi kaplama, epoksi kaplama yapan firmalar, Manisa epoksi zemin kaplama, İzmir epoksi zemin kaplama, epoksi zemin kaplama maliyeti, epoksi zemin kaplama nasıl yapılır, fabrika epoksi zemin kaplama, epoksi zemin kaplamanın faydaları, epoksi zemin kaplama sağlam mı, epoksi zemin kaplama dayanıklı mı, epoksi zemin kaplamanın yararları, epoksi zemin kaplama nerelere yapılır, epoksi zemin kaplama çeşitleri, zemin kaplama nedir, epoksi zemin kaplama nasıl yapılır, epoksi boya nedir, epoksi boya nasıl yapılır, epoksi boya fiyatları, epoksi boya uygulaması, epoksi boya yapan firmalar, epoksi boya Manisa, epoksi boya İzmir, epoksi boya maliyet hesaplama,

                                                                                       Epoksi Zemin Kaplama İşleriniz de Profesyonel Hizmet
İletişim Bilgileri

Epoksi zemin kaplama işlerinizde profesyonel bir çalışma istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bize Yazın Sizi Arayalım