Endüstriyel Saha Betonu Kullanım Alanları Nelerdir?

Endüstriyel saha zemin betonu, özel ve resmi kurumlar, fabrika, benzinlik, spor sahaları, araç otoparkları, depo alanları, antrepo kısımlar, kaldırımlar, yürüme yolları gibi uygulama yapılmaktadır. İstenildiği takdirde renkli beton da dökülebilir.

Saha Zemin Betonu Yapım Aşamaları Nelerdir?
  1. Zemin tesviyesi ve bypass uygulaması,
  2. Beton dökülecek zeminde, kot alınması,
  3. Demir donatı uygulaması,
  4. Zemin betonu dökümü,
  5. Yüzey sertleştirici uygulaması,
  6. Helikopter ile perdahlama,
  7. Kür Uygulaması,
  8. Beton kesim işlemi
Saha Betonu Uygulaması Nasıl Yapılır?
Zeminde Ön Hazırlık İşlemi

Beton dökülecek olan zeminde alt dolgu işlemi yapılır. Alt dolgu en az 25 cm, nem oranı %20 den az olması ve zemin dolgusunun çok iyi sıkıştırılması gerekmektedir. Saha betonu yapılacak olan zeminin tesviyesi düzgün bir şekilde yapılır. Beton kalınlığı için yükseklik kotu alınır. Saha betonu yapılacak olan bölgenin kenarlarına kalıp çakılmak suretiyle ön hazırlık işlemi tamamlanmış olmaktadır.
Demir Donatı Uygulaması
Saha zemin betonu kullanım amacına göre demir donatı işlemi uygulanır. Tır ve kamyonların yoğun olarak kullanıldığı bölgede demir donatı işlemi daha kalın demirler ile yapılması gerekmektedir. Trafik yoğunluğunun az olduğu bölgede saha betonu yapılacak ise çift kat çelik hasır döşenebilir. Kamyon ve tırların yoğun olarak giriş çıkış yaptığı bölgede saha betonu yapılacak ise 8 mm nervürlü inşaat demiri ile radye temel sisteminde demir donatı döşeme işlemi yapılarak uygulama yapılmış olur.
Beton Dökümü
Beton döküm uygulaması yapmadan önce uygulama yapılacak olan alanın şeması çıkarılır belirli bir plan dahilinde uygulama yapılmalıdır. Beton dökülmeden önceki son kontroller yapılır eksiklikler var ise giderilir. Beton yapılacak alanın çevresine kalıp döşenir. Kalıplara beton yüksekliği kotu alınır. Betonun dalgasız düz bir şekilde olması için çelik kalıplar ile ano yapılır. Kullanım alanına göre C30 ve üzeri katkısız zemin betonu dökülür. Beton dökümü 10 cm üzerinde ise dalgıç vibratör kullanılarak beton içerinde boşluk kalmamasına dikkat edilir. Beton yüzeyi düzgün bir şekilde mastar ile düzeltilir.

Yüzey Sertleştirici

Beton döküm uygulaması yapıldıktan sonra perdah işlemi yapılır. Perdah işleminden sonra m² ye ortalama 5 kg gelecek şekilde uygulama yapılır. Beton yüzeyine sertleştiricinin 2/3 kısmı serpilir, betonun suyu ile ıslanan yüzey sertleştirici malzeme perdah ile beton içerisine yedirilir. Beton biraz kuruduktan sonra yüzey sertleştirici malzemenin 1/3 kısmı serpilir tekrar helikopter ile perdahlama işlemi yapılır. Bu şekilde yüzey sertleştirme işlemi tamamlanmış olur.
Helikopter İle Perdahlama
Beton yüzeyinin pürüzsüz olması için helikopter ile perdahlama yapılmalıdır.

Kür Uygulaması

Betonun kuruması %80 oranında tamamlanmasından sonra beton üzeri , ortam ısısına göre hafif bir şekilde ıslatılarak betonun nemli kalması sağlanır. Belli bir mukavemete ulaşıncaya kadar betonun tamamen kurutulması önerilmez. Beton yüzeyi direk güneş ışığına maruz kalmadığı zamanlarda ıslatma işlemi yapılmalıdır. Beton döküldükten sonra yağmur ve kar gibi dış etkenlerden 24 saat korunması gerekmektedir. Beton yüzeyi sulama yapılamayacağı durumlarda, yüzeye nem tutucu bezler serilir betonun nemini koruması sağlanır.

Beton Kesim İşlemi

Beton döküldükten en az 3 gün sonra beton kesme makinası ile beton kesme uygulaması yapılır. Kesi kalınlığı 0,50 cm, kesi derinliği 3 ile 5 cm arasında olmalıdır.

Derz Kesimi ve Dolgu Yapımı

Beton dökülmesinden 3 gün sonra yapılan bir uygulamadır. Derz kalınlığı 3 cm, der derinliği beton kalınlığının ¼ kadar olmalıdır. Derz kesim işlemi betonun daha uzun süre çatlama yapmadan kullanılması için çok önemlidir. Derz dolgu işlemi de beton döküldükten 4 hafta sonra yapılmalıdır. Derz dolgu poliüretan mastik ile veya silikonlu gri renkli derz ile yapılmaktadır.

Yapılan İşin Sonlandırılması

Beton döküldükten 4 hafta sonra derz dolgu yapılasının ardından betonun son analizleri yapılır. Detaylı bir incelemeye tabi tutulur. Hatalar var ise sebebi araştırılıp düzeltilmesi sağlanır. Ayrıntılı rapor hazırlanır iş teslimi yapılır.

Bahçe ve özel kullanım alanlarınıza baskılı ve desenli zemin beton uygulaması da yapmaktayız.

Saha Betonu Maliyet Hesabı

Endüstriyel saha betonu m² maliyet hesabı yapmak için, uygulama yapılacak olan alanda detaylı bir inceleme yapılması ayrıntılı bir rapor hazırlanması gerekmektedir. Saha betonu maliyet hesabı için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Saha betonu maliyet hesabını ücretsiz keşif yaparak sizlere rapor hazırlayabiliriz.

Manisa ve İzmir Bölgesi Tüm İlçelerinde Hizmet Vermekteyiz.
Saha Betonu İşleriniz İçin Profesyonel Çözümler Sunuyoruz.
Krallar Yapı İnşaat İle Çalışmak Size Ayrıcalık Katacaktır.
Saha Beton İşleriniz Uzman Ekibimiz Tarafından En Kısa Sürede Yüksek Kaliteli İşçilik İle Yapılmaktadır.
Saha Zemin Betonu İşleriniz İçin Bizimle İletişime Geçmeniz Yeterlidir.

Etiketler:
manisa fabrika zemin betonu yapan firmalar, izmir fabrika zemin betonu yapan firmalar, endüstriyel zemin saha betonu yapan firmalar, zemin betonu, manisa zemin betonu, izmir zemin betonu, beton atımı, perdahlı beton yapımı, saha beton yapımı, saha beton maliyeti hesaplaması, zemin betonu nasıl yapılır, 2022 saha zemin betonu fiyatları, zemin betonu nasıl yapılır, perdahlı beton, perdahlı beton nasıl yapılır, perdahlı beton dökümü, perdahlı beton fiyatları, perdahlı beton maliyeti nedir, perdahlı beton aşamaları,

                                                                                       Endüstriyel Saha Betonu İşlerinizde Profesyonel Hizmet
İletişim Bilgileri

Endüstriyel saha beton işleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bize Yazın Sizi Arayalım